Tusen takk for din henvendelse

Beskjeden din er sendt, vi skal gjøre vårt beste for å svare deg raskt.

Kontakt

Din forespørsel blir videresendt til

Forespørsel

Felt merket med * må fylles inn

Kundehistorier

Storprodusent skal doble kapasiteten

8 Mai 2017

med Innova – vår programvareløsning for næringsmiddelproduksjon

Det kommer kanskje som en overraskelse at et av verdens mest avanserte fiskeforedlingsanlegg ligger i ørkenen i Saudi Arabia.

Anlegget til National Aquiculture Group (NAQUA) ble bygd ved kysten av Rødehavet i 2000, og selskapet har brukt utstyr og programvareløsninger fra Marel siden oppstarten.

NAQUAs helintegrerte marineanlegg dekker rundt 250 km2 og produserer en rekke arter, blant annet Barramundi, reker, sjøalger og sjøpølse fra Rødehavet. Konsernets årlige produksjonskapasitet er på rundt 100 000 tonn, og produktene eksporteres til hele verden.

I 2011 investerte NAQUA i nytt utstyr og implementerte Innova-programvareløsninger for næringsmiddelproduksjon i alle prosessene. Nå vil selskapet forbedre prosessene ytterligere og har som mål å øke kapasiteten med hele 100 %.
 

INTEGRERT KVALITETSKONTROLL

For at denne enorme økningen i gjennomstrømning skal bli mulig, har NAQUA investert i Marels prosess- og pakkelinjer, samt i Innovas papirløse kvalitetskontrollsystem.

Kvalitetskontrollsystemet er helintegrert i anleggets automatiske pakkelinjer for å sikre full sporbarhet på produktene frem til pakking, og kobler kvalitetskontroller og sporingssystemet sammen.
 

100 % SPORBARHET

Som vertikalt integrert selskap verdsetter NAQUA tilkoblingsmuligheter på mange nivåer, der produktkvalitet, sporbarhet og biosikkerhet er blant selskapets høyeste prioriteringer. Marel kjenner disse prioriteringene og har gjennomgått alle produksjonsprosessene med NAQUAs ledelse for å sikre at de er pålitelige, og at sporbarheten er 100%.

«Når du produserer for det mest krevende markedet i verden, er bare det beste godt nok», sier Cameron Maclean, administrerende direktør ved NAQUAs produksjonsanlegg, og refererer til Innova-programvareløsninger og Marels produksjonsløsninger.

Innovas sporbarhetssystem er det mest avanserte på markedet og omfatter automatisk sanntidsovervåking av hvert enkelt ledd i produksjonssystemet. Systemet gjør det mulig å spore råvarene gjennom hele verdikjeden, helt frem til kontroll av etiketteringen. Eventuelle problemer isoleres raskt og minimerer kostnadene ved tilbakekallinger til et minimum.

Innovas overvåkingssystemer registrerer variasjoner i produksjonen og varsler hvis variasjonene er større enn angitte nivåer. Innova overgår alle kravene til sporbarhet og kvalitet fra NAQUA. Hver enkelt kasse som produseres spores gjennom hele pakkeprosessen, fra veiing til pakking til palletering.

Innovas etiketteringsløsning gjør det enkelt å skrive ut etiketter som inneholder all sporingsinformasjon fra hvert produksjonsledd, og en kopi av hver etikett lagres i Innovas database og kan gjennomgås i etterkant, enten de ble skrevet ut for en pakke, kasse eller pall.
 

PÅLITELIG KVALITETSKONTROLL

Når et produkt har blitt lagt på pall, kontrollerer Innova at all kvalitetskontrollinformasjon for pallen er fullstendig. Bare når dette er bekreftet, kan pallen klargjøres for forsendelse. Hvis ikke merkes pallen med «kvalitetskontroll» og frigis bare med en digital signatur fra kvalitetssjefen.

Innova overvåker utbytte og kapasiteten i sanntid for hvert produksjonsledd, slik at ledelsen raskt kan reagere hvis det oppstår problemer.

NAQUA ledelsen har allerede lykkes med å øke kapasiteten fra 130 til 200 tonn per dag, ved å bruke Innova dashboard til å overvåke utbyttet og vurdere årsakene til eventuelle variasjoner, uten å gjøre andre investeringer i anlegget.
 

EN PRODUKTIV FREMTID I SIKTE

Med forbedringene som nå er på gang, er målet 400 tonn per dag, og Innova spiller en sentral rolle for å nå dette målet.