Tusen takk for din henvendelse

Beskjeden din er sendt, vi skal gjøre vårt beste for å svare deg raskt.

Kontakt

Din forespørsel blir videresendt til

Forespørsel

Felt merket med * må fylles inn

Kundehistorier

Presis porsjonering på 1-2-3

2 Oktober 2017

For mange sjømatprodusenter er en fast, pålitelig arbeidsstyrke en av de viktigste utfordringene i dag. Dette kan føre til forsinkede eller kansellerte kontrakter, spesielt i høysesongen, noe som kan gjøre at man nøler med å utvide produksjonsskalaen.

Marel I-Cut 130

Dai Dai Thanh Seafoods har løst dette problemet ved å investere i en I-Cut 130 PortionCutter fra Marel. Dette har gjort foredlingsanlegget i stand til å øke antall ordre samtidig som de oppfyller kundenes krav til produktstørrelse, kvalitet og ensartethet.
 

Utfordringene ved manuell kutting

Manuell skjæring av pangasius i porsjonsstørrelser er svært arbeids- og tidkrevende, og det er vanskelig å foreta på en enhetlig måte. Hang Quoc Dinh, salgssjefen hos Dai Dai Thanh Seafoods, forteller at det er nesten umulig for de ansatte å vurdere vekten på en porsjon med tilstrekkelig nøyaktighet, og derfor må hver porsjon veies før og etter manuell kutting. Dette medførte store feilmarginer, lav produktivitet og ujevne stykker. Før I-Cut 130 PortionCutter ble installert, kunne ikke selskapet ta imot større ordrer, eller ordrer som krevde lav feilfrekvens (fra 20–25 gram/porsjon). Dette har endret seg nå.
 

Økende produktivitet

Etter at Dai Dai Thanh Seafoods hadde prøvd ut I-Cut 130 og regnet på paybacken på investeringene, bestemte de seg for å investere i maskinen, både for å øke produktiviteten og for og løse problemet med mangelen på faglært arbeidskraft. Med I-Cut 130 PortionCutter  (med høyhastighetskutting med opptil 1000 kutt i minuttet og høy presisjon) ble behovet for manuell kutting  drastisk redusert. Dette frigjorde en tredjedel av de faglærte ansatte hos Dai Dai Thanh Seafoods til utføring av andre oppgaver.
 

Marel I-Cut 130

Ensartede resultater

Med èn gang I-Cut 130 var installert, fikk de umiddelbart ensartede produkter, nesten helt uten feil. Dette gjorde selskapet mer konkurransedyktig og de faglærte ansatte kunne ta over andre oppgaver. Dermed kunne Dai Dai Thanh Seafoods utvide produktutvalgetet sitt og bruker nå porsjonskutteren til rette kutt og til å slice pangasiusfileter med 45 graders vinkel.
 

Fornøyde kunder

Siden installasjonen av I-Cut 130, har selskapet fått gode tilbakemeldinger fra kundene om kvaliteten og ensartetheten på produktene. Japan kjøper for eksempel 20–30 prosent av Dai Dai Thanh Seafoods totale produksjon av pangasiusporsjoner, og det japanske markedet er ekstra krevende. Japanere er ofte svært nøye med kostholdet, og veier gjerne hver bestanddel i et måltid for å sikre at det gir den anbefalte næringsverdien for ulike aldersgrupper. Derfor har de også strenge krav til presis og ensartet produktvekt. I-Cut 130 bidrar til å sikre selskapet en sterk posisjon på det japanske markedet.
 

Fornøyde ansatte

Dai_Dai_Thanh_logo

Pham Thi Man, som er teknisk sjef hos Dai Dai Thanh Seafoods, anslår at en I-Cut 130 PortionCutter kan utføre arbeidet til opptil 60 faglærte arbeidere på skjærelinjen. Hun sier at den også bidrar til å gi et sikrere arbeidsmiljø, siden den er enkel å betjene og rengjøre. Det er også enkelt å justere kuttevinklene på bladene, som er trygt plassert utenfor rekkevidde. Det er enkelt å programmere I-Cut 130 til å måle hver pangasiusfilet, slik at den kan kuttes etter fast vekt og fast lengde, eller som hele fileter.
 

Mer konkurransedyktig videreforedling

Porsjonskutteren I-Cut 130 er utviklet spesielt for å innfri foredlingsbehovene i større selskaper. Maskinen er den ideelle løsningen for kutting av fersk, beinfri fisk i porsjoner etter fast vekt og/eller fast lengde. Med en svinnprosent så lav som 0,05 % har Dai Dai Thanh Seafoods redusert kostnadene betraktelig, i tillegg til å redusere presset på de ansatte. Selskapet er nå mer konkurransedyktig, har økt ordreantallet sitt og oppfyller enkelt kundenes krav om høy kvalitet og  nøyaktighet.