Tusen takk for din henvendelse

Beskjeden din er sendt, vi skal gjøre vårt beste for å svare deg raskt.

Kontakt

Din forespørsel blir videresendt til

Forespørsel

Felt merket med * må fylles inn

Kundehistorier

Lite svinn og nøyaktig grading

8 Mai 2017

Marel’s Custom Grader har økt kapasiteten og sikkerheten for pålitelig fastvekt på kassene i pakkeprosessen ved Ventisqueros' lakseforedlingsanlegg i Chile.

Med nesten 30 års erfaring innen oppdrett og foredling av laks og ørret er Ventisqueros en av de mest erfarne produsentene i Patagonia-regionen i Chile. Selskapet er kjent for sine kvalitetsprodukter og sitt fokus på bærekraftig virksomhet.

Ventisqueros begynte først med fiskeoppdrett og ble raskt involvert i hele foredlingskjeden som en av Chiles første lakseprodusenter. Ventisqueros er også et av de første lakseselskapene som måler CO2 utslippene i et forsøk på å redusere miljøpåvirkningen fra selskapets virksomhet.
 

FERSKE EKSPORTVARER

Ventisqueros foredler fersk laks i sitt moderne (8000 m2) produksjonsanlegg i Puerto Montt i Chile og spesialiserer seg på VAP-produkter (value-added product). Selskapet setter sin ære i å levere ferske produkter som de eksporterer til markeder over hele verden, inkludert Asia, Midtøsten og Nord- og Sør-Amerika.
 

AUTOMATISERING AV TO PAKKELINJER

Ventisqueros ser hele tiden etter måter de kan forbedre sine prosesser på. Blant annet ønsket de å forbedre prosedyrene rundt pakkingen av kasser og ansettelser av sesongarbeidere. Selskapet bestemte seg derfor for å finne en integrert løsning for å automatisere de manuelle pakkelinjene.

I den chilenske fiskenæringen har gradere normalt blitt brukt ved håndtering av store volumer, for eksempel store kasser, omfattende produksjon eller mottak av råvarer. Ventisqueros hadde derimot andre behov, og i samarbeid med Marel utviklet de et teknisk prosjekt som dekket selskapets behov.
 

EFFEKTIVITET OG NØYAKTIG VEKT

Hovedutfordringen ved manuell pakking, i tillegg til varierende behov for arbeidskraft, er det uunngåelige svinnet som oppstår i forbindelse med det ferdig pakkede produktet. «I den manuelle pakkeprosessen identifiserte vi 2–3 % tap på grunn av svinn.

Etter at vi installerte den nye Custom graderen fra Marel, er prosentandelen redusert til 0,5 %», sier Gonzalo Acevedo, produksjonssjef i Ventisqueros. «Kundene krever korrekt pris, og med det nye systemet kan vi nå tilby riktig vekt for priskategorien.»
 

KORT PAYBACK TID

I tillegg til å sikre en nøyaktigere vekt og redusert svinn har det nye systemet erstattet to manuelle pakkelinjer. «I tillegg til økt kapasitet har hovedforbedringen vært økt prosesseffektivitet», sier Acevedo. «Kombinasjonen av disse elementene har gjort payback tiden svært kort: Vi har praktisk talt tjent inn investeringen på et par måneder.»
 

KUNDETILPASSET GRADING

Marel sine Custom gradere har et allsidig utvalg av standardiserte, modulbaserte alternativer som dekker en rekke gradingbehov. De dynamiske graderne kan brukes i mange systemer, for eksempel innmating, flowregulering, batching, pakking og utsendelse. «En av nøkkel fordelene med Marel utstyret er at det er svært pålitelig sammenlignet med utstyr fra konkurrentene», sier Acevedo. «Maskinene fra Marel er robuste og krever ikke mye vedlikehold.»

«Noe av det beste med dette prosjektet med Marel, var samarbeidet mellom teknikerne og planleggerne om å skape en helintegrert løsning som ville passe pakkeprosessen vår. Jeg kjenner ingen andre leverandører som er villige til å forsikre ytelsesforpliktelsen i en kontrakt i et samarbeidsprosjekt med oss», forklarer Acevedo.
 

LOKAL SERVICE

Løsningsvilligheten og kompetansen til Marels teknikere var avgjørende for systemets suksess. «Utfordringene under installasjonen ble raskt identifisert og håndtert. Marel tilbyr også lokal service på anlegget relativt raskt, og dette er svært viktig for oss. Vi kjenner ikke til noe annet selskap som tilbyr kundeservice med samme høye kvalitet og effektivitet», sier Acevedo.
 

SIKKERHET OG TILLIT

Ventisqueros og Marel startet samarbeidet for et par år siden i forbindelse med veksten i den chilenske laksenæringen og utviklingen blant hovedleverandørene av teknologi og utstyr til fiskeforedlingsindustrien. Marels produkter ved anlegget til Ventisqueros inkluderer pakkelinjer, gradere, vekter og Innovas programvareløsning for næringsmiddelproduksjon.

«Nå som vi kjenner løsningene og utstyret som Marel tilbyr, har vi blitt tryggere og fått mer selvtillit, noe våre kunder også merker. Vi har fått en mer pålitelig produksjonsprosess», sier Acevedo avslutningsvis.