Tusen takk for din henvendelse

Beskjeden din er sendt, vi skal gjøre vårt beste for å svare deg raskt.

Kontakt

Din forespørsel blir videresendt til

Forespørsel

Felt merket med * må fylles inn

Events

Du tror det ikke før du får se det – helautomatisert fiskeforedling i Brussel

Et stort antall besøkende på Marel`s stand på Seafood Processing Global-messen i Brussel var i løpet av de to først dagene innom et høyteknologisk anlegg for hvitfiskforedling på Island. Der fikk de se den nyskapende FleXicut-linjen for fjerning av pinneben og porsjonering.

Den nye virtual reality-opplevelsen var svært populær blant de besøkende. Ved hjelp av VR-briller kunne de besøkende utforske i 360° hvordan det revolusjonerende FleXicut-systemet automatisk fjerner ben, porsjonerer og distribuerer opptil 500 enkeltporsjoner per minutt til ulike prosesslinjer for ferskpakking og frosne produkter.

De besøkende lot seg også imponere av FleXicut-linjen for fjerning av pinbone og porsjonering. Linjen kjørte demo på Marels stand med en ny pre-trim løsning og et oppdatert produktdistribusjonssystem som produserer ensartede, renskårne produkter av høyeste kvalitet. Denne linjeløsningen gjør det enkelt å se hvordan automatisk benfjerning vil ha stor påvirkning på hvitfisknæringen i fremtiden. Ved å redusere behovet for arbeidskraft, forbedre produkthåndteringen og –utbyttet, samt legge til rette for ytterlige automatisering i andre deler av prosessen, snakker vi om store kostnadsbesparelser.

Det store utvalget av lakseutstyr på Marel-standen fikk også mye oppmerksomhet, særlig den nyeste laksefileteringslinjen, som nå har automatisk hodekapping integrert. Demoer på den helt nye automatiske laksehodekapperen viser hvordan maskinen måler hver enkelt fisk og justerer kappeknivene deretter. Halen kuttes også av, og deretter mates den kuttede fisken inn i Marel sin fileteringsmaskin MS2730.

Marel hadde demoer på en rekke hvitfisk- og lakseforedlingsutstyr som viste de besøkende hvordan de kan optimalisere produksjonsutbyttet og –volum, og samtidig opprettholde topp råvarekvalitet. I tillegg er Innova-programvareløsningen for næringsmiddelproduksjon koblet til det meste av utstyret som ble stilt ut. De besøkende fikk teste det Innova-drevne kontoret på Marels stand for å få en realistisk følelse av hvordan programvaren dekker den viktigste MES-funksjonaliteten (Manufacturing Execution System) som kreves i dagens fiskeforedling.