Tusen takk for din henvendelse

Beskjeden din er sendt, vi skal gjøre vårt beste for å svare deg raskt.

Kontakt

Din forespørsel blir videresendt til

Forespørsel

Felt merket med * må fylles inn

Events

Demoer på neste generasjon lakseprosessering

7. februrar åpnet Marel dørene opp for sitt Salmon ShowHow og mer enn 130 prosessaktører fra hele verden deltok fra lakseindustrien.

Arrangemenet som ble avholdt i København i vårt eget demo-og treningssenter, ga deltakerne verdifull innsikt i viktige teknologiske fremskritt innenfor lakseprosessering og et viktig forum for å diskutere de nyeste prosessinnovasjonene og bransjens trender. Med live demoer, gjesteforelesere og virtuelle fabrikkanlegg fikk de besøkende skjerpet alle sansene sine når de utforsket lakseprosessutstyr og programvare for fiskeindustrien. En av gjesteforeleserne våre, Trond Davidsen, president i ISFA og vise adm.dir i Sjømat Norge, belyste trender og utfordringer  for lakseoppdrettsnæringen og delte sine fremtids forventninger til bransjen.

Gjesteforeleser Grant Rosewarne, CEO for New Zealand King Salmon, understreket hvor unik lakseindustrien på New Zealand er sammenlignet med det globale laksemarkedet. Han var imponert over slicemaskinene og den nye QC skanneren: "Jeg er imponert over slicerne som kan gå fra C slice til D slice – samt deres skånsomme håndtering. Dette er noe som passer våre premium merker meget godt og som kan sørge for optimal produktpresentasjon av vår røkelaks". "Det nye QC-systemet kan bli til stor hjelp for oss når det gjelder  produktoptimalisering for individuelle fileter. Det blir spennende å følge med på denne fremover".
 

HØYDEPUNKTER

Marel sin nye kvalitetsskanner (QC), MS 2920, viste seg å være svært populær blant gjestene. Skanneren er ikke klar for salg ennå, men live demoene viste hvordan den  muliggjør bedre kontroll og sortering av fileter på linjen basert på kvaliteten.

Det var også verdenspremiere og stor oppmerksomhet rundt FleXicut for laks. På ShowHowèt fikk kundene se hvordan FleXicut for laks automatisk fjerner pinbone fra pre-rigor laks og mange av de fremmøtte viste stor interesse for denne, men den kommer ikke for salg riktig ennå.

Det var også stor begeistring for vår nylig lanserte Hodekapper for laks MS 2720. Demoene viste hvordan denne maskinens nye og unike kutteprinsipper og presisjon bidrar til å forbedre utbyttet og bedre produksjonsflyten. Maskinen sørger for optimal avkastning på hver fisk gjennom automatisk innmating inn i vår MS 2730 fileteringsmaskin.

På ShowHow kunne deltagerne også se Marel sitt nyeste produkttilskudd til Filetmaskinen MS 2730.  Filetmaskinen får nå også en ny automatisk innfeeder som sikrer at fisken kommer inn i maskinen i et jevnt tempo og i riktig posisjon for filetering.
 

FULL PRODUKSJONSKONTROLL

I dagens høyteknologiske lakseprosesseringsmiljø, er evnen til å samle og analysere data nøkkelfaktorer når det gjelder og være konkurransedyktig. Inne i “Innova kontoret”, kunne gjestene følge med på alle dataene fra produksjonslinjene inni demohallen og på denne måten få indikasjon på hvordan programvaren kan bidra til å skape ytterligere merverdi i produksjonen deres. Programvareekspertene fra Marel viste hvordan disse datene kan sørge for å få full produksjonskontroll, hvordan de kan kontrollere utbyttet, kapasiteten, effektiviten, kvaliteten og matsikkerheten, i tillegg til lagerbeholdningen og lagerflyten.

“Innova programvaren utgjør en meget viktig faktor i våre produksjonsanlegg», sier Grant Rosewarne. Ikke nok med at Innova hjelper oss med å optimalisere utbyttet, Innova sørger i tillegg for reduserte lønnskostnader og at arbeidskraften vår brukes på smartest mulig måte”.
 

SPENNENDE TIDER FOR LAKSEPROSESSERING

“Dette er vårt 18. Salmon ShowHow og vi er meget fornøyd med dagens arrangement ” sier Lars Jöker, Managing Director Marel Salmon. “Det er spesielt spennende tider for lakseprosessering og dagen med den økende interessen for automatisering og de stadig økende mulighetene for forbedret kvalitet og produktutvalg.”