Tusen takk for din henvendelse

Beskjeden din er sendt, vi skal gjøre vårt beste for å svare deg raskt.

Kontakt

Din forespørsel blir videresendt til

Forespørsel

Felt merket med * må fylles inn

Produkter

Beindeteksjon i fiskeforedling

2 Mai 2018

SensorX

Einar Sigurdsson er produktsjef for beindeteksjonsløsninger med røntgen hos Marel og har jobbet med og hjelpe fiskeforedlings-selskaper over hele verden med å forbedre kvaliteten og sikkerheten til produktene deres. Det har han gjort ved å integrere SensorX-beindeteksjon og Innova i produksjonsprosessene deres.

I sin presentasjon på Food Sure Summit i Amsterdam (16.–18. april 2018) påpekte han hvor viktig Marels løsninger for beindeteksjon er for matprodusenter, kjente merkevarer og konsumenter. I dette korte intervjuet forklarer Einar hvordan SensorX i stor grad påvirker fiskeindustrien:

“Etter mange år med suksess i fjærkreindustrien begynner nå SensorX å få fotfeste og sette standarden for beindeteksjon i fiskeindustrien også. Det er mer utfordrende å finne bein i fisk enn i fjærkre ettersom beina ofte er mye tynnere og inneholder mindre kalk, men verdien ligger i å finne og fjerne kritiske bein der forbrukerne forventer at produktet er beinfritt.

“SensorX Fish har blitt stadig bedre til å finne bein de siste årene takket være kontinuerlig forbedring i programvaren, og over en lengre periode nå har den konsekvent funnet de fleste om ikke alle kritiske bein.

“SensorX har betydelig innvirkning på fiskeforedlingsresultater og produktkvalitet. Den har økt verdien til kundenes produkter og redusert klagene om bein betydelig. Målet er å kunne detektere alle typer størrelser av bein og det er utviklingsfokuset fremover.
 

Bone detection


KONSISTENS ER AVGJØRENDE HOS ESPERSEN

“Den europeiske fiskeprodusenten Espersen er en av verdens ledende torskeprodusenter og har mange store kunder, blant annet McDonalds, og den høye produktkvaliteten deres er anerkjent internasjonalt.

“Etter de hadde installert SensorX kom ledelsen hos Espersen frem til samme konklusjon som oss: at god beindeteksjon handler om konsekvent å finne de kritiske beina, mer enn om å finne alle beina. Etter hvert som flere og flere fiskeprodusenter innser dette, tror jeg at vi kan forvente økt etterspørsel etter beindeteksjon i fisk de neste årene.